fredag 6 april 2012

Ett påsklamm!

Kvällen före skärtorsdagen kom han, vår förstfödde lille kille!

Helt ofattbart liten och alldeles, alldeles perfekt! Mamma Tjorven är 75% Dala Pälsfår, pappa Arn renrasig. Den som orkar får räkna ut hur många procent Dala Päls det är i den här lille killen. ;-) Han är inte större än en katt!

Jag trodde verkligen inte att Tjorven skulle bli först, hon är en av våra förstföderskor, och hon verkade vara minst nära förlossning, när vi tittade på och jämförde juverstorleken. När vi kom ut i stallet hade hon lite problem med att hävda rätten till sin son, så vi gav dem egen box ett tag. Eller egen och egen... våra nya hönor tycker tydligen om den boxen också, så de brukar knalla in och hälsa på.


Ganska fina hornanlag för att vara icke-renrasig. Vi får se hur de utvecklar sig. Arn har väldigt fina horn, men hornen brukar vara svårare att ärva än pälskvalitet, tydligen.


Helt vit, med en lite mörkare fläck i nacken och på svansen. Han kommer nog att få lite fläckig nos också, precis som mor och far.


Det känns tryggt att lägga sig och vila när mamma vakar. Man kan faktiskt bli lite trött av att vara fotomodell!

Nu väntar vi bara på resten av lammen, och hoppas på att de kommer lika lätt och fint som den här krabaten. Troligen kommer vi att få fem lamm totalt, kanske sex om nu Berta väntar trillingar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar