torsdag 17 november 2011

Hönsflocken decimerad

Vår hönsflock startade ju med fyra tuppar och tre hönor. En tupp bytte vi mot hö tidigare i höst. Och så var de bara tre...

Sedan hade vi en som vi tänkte att vi skulle ta bort på grund av, hmm, medicinska orsaker. En tupp som går omkring och ruskar på huvudet konstant kan helt enkelt inte vara riktigt normal. Att han dessutom var ganska aggressiv mot både de andra tupparna och hönorna samtidigt som han var rätt egoistiskt när det gällde fodersök bättrade ju inte på hans odds.

Tyvärr så hann vi inte ta bort honom förrän han en dag gett sig på den tuppen vi hade tänkt behålla, vilket tyvärr slutade med att vi fick ta bort båda två. Kvar blev då den vita, som vi döpt till Vidar. Så nu består vår flock av tre hönor och en tupp, vilket har resulterat i ett nytt lugn på gården. Och Vidar sköter flocken riktigt bra, varnar för faror och jagar bort konkurrenterna (skatorna). Sammanhållningen i flocken har blivit väldigt mycket bättre.


Hönorna har vi döpt till: Grållan (den grå), Agda (den ljusbruna) och Prillan (högsta hönset). Att fota en flock hönor är inte det lättaste, i alla fall inte om man vill ha dem på samma kort. Här är de någorlunda samlade, även om både Grållan och Prillan vänder baken till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar