söndag 11 mars 2012

Efter stormen...

För några veckor sedan... Eller vänta! Faktiskt nästan en månad sedan! Hjälp vad tiden går!

Ja, då, för ett tag sedan. I mitten på februari. Då kom det snö. Massor med snö. I kombination med väldigt blåsigt väder. På lördagsmorgonen när vi skulle gå ut till djuren, då hade våra omsorgsfullt skottade gångar totalt blåst igen. Tyvärr syns det inte så bra på bilderna, att fota snö en mulen dag, det blir inte bra helt enkelt.

Men man ser i alla fall att det är väldigt mycket snö framför fönstren. På sommaren når jag inte upp till de där fönstren, och nu... stallfönstret syns ju i alla fall, det är det till höger i bild. Men garagefönstret? Var är det? Längst till vänster ser man ovandelen av det, knappt synligt för all snö som rasat från taket.


Vi gav upp tanken på att skotta upp den där gången igen, det räckte så gott med all annan snöskottning den dagen. Och, innan ni börjar oroa er, det finns andra ingångar till stallet, så djuren får den tillsyn de behöver även när matte och husse inte orkar skotta fram den rätta dörren.


Ett stycke totalt insnöad Audi. Tror fyrhjulsdriften skulle hjälpa föga... vi provade inte ens.


Men en liten Buster (utan fyrhjulsdrift) tar sig fram i alla väder. Nästan i alla fall ;-) Snöslungan funkar väldigt bra, men vi har vissa problem med vinkeln för kraftaxeln. Det står på "att göra-listan" för sommaren. Problemet är att snöslungan egentligen är byggd för en lite mindre traktor. Det är inte ofta en Buster är för stor, men ibland händer det!


Sambon är modig och klättrar upp på lagårdstaket för att försöka lätta lite på tyngden. Just i vinkeln mellan traktorgaraget och lagårdsdelen lägger det igen väldigt. Över 1½ meter enligt han som var där uppe. Alma var också på väg upp, men det fick hon faktiskt inte. En sak är säker, hon är inte rädd för höjder...


För högt är det. Det är så svårt att fånga på bild, men om jag säger att de minsta dörrarna som syns på bilden är drygt 2 meter höga, ja, då kan ni räkna ut själva hur högt det är upp till nocken. Sambon är närmare 2 meter lång han med, och han ser pytteliten ut där uppe.


Vi höll på hela dagen, och barnen var på gott humör nästan hela tiden! Att leka i snön är roligt, bara vi vuxna är med ute.

Det kom lite mer snö efter den här svängen, men nu hoppas jag att det håller sig lugnt till nästa vinter. Vi måste ordna kraftaxeln på snöslungan och den lilla slungan behöver få drivningen ompysslad. Visserligen finns det en snäll granne som kan hjälpa till om det kniper, men nog är det skönast om man kan klara det själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar