onsdag 15 februari 2012

Spinnande spunnet

Nästan ett UFO... Jag blev kär i en katt på etsy före jul och beställde lite ull. Sedan har den legat och väntat. Och väntat. Nu har jag kommit mig för att spinna den! Ekologisk merinoull, handfärgade kardband från SpinSpanSpun. Alldeles ljuvligt mjukt. Det svåraste var att spinna medvetet ojämnt och samtidigt få tillräcklig längd... 60 yards skulle det bli av det vita, och 175 av det gula. Jag fick det till 56 och 150... Men jag hoppas det räcker ändå, oftast tycker jag att jag brukar sitta med för mycket garn över när jag stickar efter mönster, och i värsta fall får jag väl göra ben och svans lite kortare än vad mönstret anger. Det är inte hela världen.


En sån här myskatt ska det bli. Toksöt! Yarnmiracle är det som gjort mönstret. Och flera andra fina mönster förresten. 


Nu är bara frågan... egentligen är inte det här ett UFO, så jag får inte börja på den förrän i mars. Men... garnet är i alla fall klart, och ligger och väntar på mig! Och återigen - vad svårt det var att spinna ojämnt och ganska tjockt när jag ägnat månader åt att försöka spinna så jämnt och tunt som möjligt!

4 kommentarer:

  1. kia / forsbacka Ull15 februari 2012 kl. 11:55

    visst är det knepigt att spinna tjockt.. men garnet blev bra tycker jag
    mysig katt.. lycka till
    Kia

    SvaraRadera
  2. Naaaw - vilken söt en! Och i egenspunnet garn och allt!

    För att svara på din fråga, så nej, jag har stickar inte magic loop. Orsaken är helt enkel den att jag inte funnit tid att sätta mig in i det. Jag inser dock att det helt klart är ngt för mig för ack så trååååkigt det är att ex. sticka det där andra strumpskaftet när man just tragglat sig igenom det första... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!

      Magic loop är guld värt! Lovar! Och plättlätt bara man provar.

      Radera