fredag 11 oktober 2013

Varma fötter

Nu är strumporna av höstpromenadsgarnet  klara! Efter att ha provat sticka strumpor i diverse handspunnet, däribland ett med viskos som skulle vara jättestarkt, och alltid nött hål efter bara två-tre veckor, hade jag helt slutit bort att sticka strumpor av handspunnet. Det är liksom inte värt att lägga ner den tiden på något som ändå inte håller.

Men köpesockgarnet är det ju syntet i, oftast. Och det tycker jag blir kallt, även om det bara är 20%, jag känner stor skillnad. När jag kollade runt lite på facebook och Ravelry verkade det som att folk ändå klarade att sticka sockar i handspunnet. Som håller! Och hemligheten verkar heta kabeltvinning. Så, jag tänkte att jag skulle prova igen. Vi får se om det funkar! Varma är de i alla fall. Och sköna, jag har stickat en höger- och en vänstersocka. Det ser lite underligt ut när det inte finns någon fot i, men passformen blir mycket bättre! Och så slipper man det där att strumpan formar sig efter foten och så råkar man ta på sig den på fel fot nästa gång och det blir inte alls skönt. Här kan man inte ta fel! Lite ändringar ska jag göra för att få ännu bättre passform, men med tanke på att jag inte haft något mönster så är jag nöjd.


Hälarna har jag inte heller stickat som jag brukar, utan den här gången blev det med german short rows, vilket gjorde att hälarna blev likadana på båda sidor. Mycket trevligt, säger jag som gillar symmetri. 


Nu ska de här testas ordentligt på våra kalla (och uppenbarligen vassa) golv. Håller de hyfsat ska jag beställa en egen sockullsblandning. Jag tänker mig att lite silke borde vara bra att blanda in, starkt på samma gång som det inte kyler som syntet gör. Är det någon som har något förslag på vad mer jag kan blanda in i en sådan mix, så lämna gärna en kommentar.

3 kommentarer:

  1. Åh, de fina gula sockorna!

    Jag fick tips om att nässlor visst ska vara slitstarkt, om det stämmer vet jag inte. Hästtagel annars? Eller människohår?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmm. Nu hade jag ju tänkt mig en custom blend från World of Wool. Vet inte om de har nässlor, tagel och människohår i sortimentet... ;-)

      Mohair är starkare än ull, det har jag hemma (och kan lätt få tag på) och faktiskt sparade jag ju ett hekto av mitt hår när jag klippte av mig lockarna i vintras... Kanske måste prova att karda lite egen sockblandning också... :-)

      Tagel går bort eftersom det är så pass vasst. Jag tror att det finns en risk att det skulle nöta på ullfibrerna. Förutom att jag gärna vill ha hyfsat mjuka sockar.

      Radera
    2. Och tack för berömmet! :-)

      Radera