lördag 19 maj 2012

Översvämningen...

 Den här våren bjöd på en rejäl översvämning, i flera omgångar, under snösmältningen. Det blir väl lite så, när det först är MASSOR av snö, sedan börjar smälta lite, sedan kommer ännu mer snö, och så en del regn emellanåt... Man får se upp så att inte skatteverket kommer och ska göra en omtaxering just vid sånt här väder. Sjötomt, då blir nog fastighetsskatten lite högre ;-)

 Här går alltså ån egentligen längst till vänster i bild. Resten är åker. Eller insjö.

Här syns lite toppar på sly och ris. Men mest ser det ju ut som en sjö här med. Grillplatsen syns inte alls.

 Och bron... ja, den stod på trekvart ett tag, vi trodde nästan den skulle lossna helt. Nu ligger den på plats igen, tack och lov.

Och när det känns för jobbigt att titta på översvämningen, då kan man som tur är vända blicken neråt och beundra krokusarna som äntligen vågat sig upp. Och nu har det faktiskt kommit ännu lite mer blommor, för det här var trots allt nästan tre veckor sedan. Våren är äntligen på väg, om än den var sen i år.

4 kommentarer:

  1. Men shiiit!! Första sommaren regnade det något otroligt (280 mm mot 80, enligt Roland) och då såg ån också ut så där några dagar. Det vore ju najs med en sjö!

    SvaraRadera
    Svar
    1. En av stockarna vid grillplatsen har flutit iväg! Hittade den några hundra meter nedströms, men att få tillbaka den på plats lär ju vara... lite jobbigt...

      Radera
  2. Himmel och pannkaka! Vilken sjö!

    Nåja, det är ju tur att det torkar upp igen, nån gång...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, nu är det lite mindre vatten. Synd bara om alla grodor som lagt ägg i vattnet, när det torkar upp dör ju de stackars grodynglen. Vi har hittat några klumpar som vi flyttat till en djupare pöl, så lite naturvård har vi lyckats med.

      Radera