lördag 31 december 2011

Och Gott Nytt År!

Jag trodde ju att jag skulle ha gott om tid att blogga lite i mellandagarna - men ack, vad jag bedrog mig... ;-) Det finns ju alltid en massa annat att göra när man är ledig tillsammans hela familjen. Och när man får långväga besök av släkt och vänner så har man ju inte heller tid att sitta vid datorn hela tiden.

Just den här dagen, för tre år sedan, vaknade jag av värkar och nyheten på radio att det brann i ett hus i min hemby. Lite mycket på en gång, kan man säga. Tack och lov blev ingen människa skadad, men ett av de äldsta husen i byn brann ner till grunden, tråkigt nog.

Åren går, och idag står ett nytt hus på platsen. Och de där värkarna... de visade sig bli en busig tjej med skrattgropar i kinderna och spring i benen. Som idag alltså fyller tre år! Lite hostig och snuvig, lite lätt feber, men absolut tillräckligt frisk för att både busa, öppna paket och äta tårta!

Chokladtårta blir det, om Alma själv får välja... Med romerska bågar-fluff och chokladfrosting. Strösslet valde hon själv när vi var och handlade igår.


Att blåsa ut ljusen går alldeles utmärkt!


Och god verkar den vara, det tyckte vi allihop, Alma, mamma och pappa och dessutom farmor, farfar och faster som kört upp från Ö-vik för att hälsa på.


Och så paketen då. Först kläderna som hon har på sig, mjuka och sköna. Och så ett kakfat med tillhörande bakelser. Garanterat fiberrika och kalorisnåla ;-) Gästerna hade också med sig trä-bakverk, snygga muffins med fat. Och en bok där man kan räkna djur. En sköldpadda hade de med sig också, men den fastnade visst inte på bild idag, men jag måste komma ihåg att fota den. En alldeles underbar sköldpadda som svärmor sytt till Almas pappa, så den har väl närmare 40 år på nacken. Men fortfarande lika söt...


Och så en bondgård till Schleich-djuren hon fått i julklapp av flera olika (och hon fick några till av mor och far idag). Schleich gör så fina djur, även om de är ganska dyra. Men hellre några få leksaker av riktigt bra kvalitet, än mängder av skräp, det är vår filosofi. Och så är det ju toppen att kunna önska sig samma av flera, både morfar och moster och några vänner har köpt djur till barnen i jul, och då blir det ju ganska lagom med djur på en gång till bondgården.


Och självklart ska djuren få smaka tårta också. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar