fredag 8 mars 2013

Efter sol kommer...

Snöstorm.

Förra helgen tillbringade sambon lördagen på jobbet, medan jag och A satt inne så mycket som möjligt. Det kanske inte snöade så mycket, men stormbyaroch drevande snö ger kompakta drivor och igensnöade gångar. Söndagen var det alltså snöskottning på schemat, fast vi hann se slutet på femmilen. Tack och lov lite bättre väder också, inte särskilt kallt och vi kunde skymta solen bakom molnen. På kvällen blev det riktigt klart (och kallt, -24°).

En väldig kontrast mot veckan innan, med plusgrader och strålande sol nästan hela tiden. Och det kändes lite som aprilväder i mars. För faktiskt så har ju våren kommit, rent meteorologiskt, med en veckas plusgrader. Och det kan tydligen inte dras tillbaka, trots att det inte alls känns särskilt vårlikt ute nu.

Först lite handskottning. Nog för att traktorn är liten och behändig, men vissa ställen är bättre att ta med handkraft.

 Gången till vedboden igendrevad. Bara någon dag innan hade jag skottat upp den ordentligt och rensat den från slask, men nu blev det en meterhög, hårt packad driva istället... *suck*


Och så vår lilla Buster som tappert kämpar på i drivorna. Tack och lov för rejäla däck med piggkedjor, för under snön var det blankpolerad is, tack vare plusgrader och blåst veckan innan.

Och tack och lov för att det efter snöstorm kommer sol igen. Inte lika varmt som förra veckan, men strålande vackert vårvinterväder. Synd bara att influensan dröjer sig kvar i kroppen med en envis hosta, jag har inte vågat ge mig ut på skidor ännu. Men igår tog jag iaf en promenad och lyckades med det utan alltför stora hostattacker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar