fredag 29 november 2013

En tidig julklapp

Vi har en decemberswap i spinngruppen på Ravelry. Jag hade verkligen bestämt mig för att INTE öppna förrän på julafton, men igår hade jag migrän och idag var det begravning efter Almas kära gudmor, så när jag hittade ett mjukt paket i brevlådan kunde jag ju inte låta bli att öppna... tyckte liksom jag behövde muntras upp lite.

I det stora paketet var det massor med små paket:


Och de små paketen innehöll handstickade (på stickor 2!) strumpor i glada färger, handspunnet garn av shetlandsull, en ullfläta i färgen Tandoori Spice från Southern Cross Fibre, 75% superfine merino och 25% silke, en mobilstrumpa av handspunnet garn, choklad fylld med chokladmousse och chokladsås, lakritsstänger, choklad- och choklad/mintkola och ekologiskt grönt te med mango och citrus (mycket gott).


Och strumporna passar som synes, trots att jag har svåra fötter att sticka till, breda med höga vrister. Tyvärr är alla bilder taskiga mobilbilder, men jag fotade det mesta när vi åkte ner till Ö-vik för att avlämna en liten (nåja, 9 kilo) kalkon till en kompis.


Det har alltså varit en fullspäckad dag, och min vana trogen efter fullspäckade dagar, så kan jag inte varva ner och sova i vettig tid, men vad gör väl det när jag kan sitta och vifta på tårna i mina nya strumpor och smutta på lyxigt gott te? 

Jag bakade förresten lite lussekatter när vi kom hem, 21.30 på kvällen. Varför? För att jag uppenbarligen är en obotlig tidsoptimist (eller så har jag bara extremt dålig tidsuppfattning, eller kanske både och?) och satte degen i morse, innan vi åt frukost och gick ut för att ta kalkonen av daga. Det tog visst lite längre tid än vad jag trodde och så ville jag ju duscha och äta lite innan begravningen och efter den... ja, då var det ju bara att åka ner till Ö-vik. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar