fredag 10 januari 2014

Äntligen snö!

Om än lite blygsamt. Fast de orden lär jag väl få äta upp om vädermänniskorna har rätt om den där "snökanonen" de pratar om... tydligen är det inte så vanligt längs norrlandskusten, men den här säsongen har det ju varit ovanligt varmt. Just nu är jag bara nöjd med att det är minusgrader och vitt på marken, de första dagarna efter jullovet såg vi knappt vägen när vi gick till bussen på morgonen.

Jag kom på att jag glömt att visa decemberullen från ullklubben. December var av någon anledning ovanligt stressig i år. Ullen är merino/soja. Lite av en utmaning att spinna, men det blir en läcker effekt av den glansiga sojan. Önskningarna var hav, rött, gradient rosa-röd-lila-blå, sjö, färgglatt, bright colors och något som passar en kemilärare. Kemi-ullen är längst upp i mitten på bilden. Och tydligen har jag äntligen fått nytta av den där femman i kemi från högstadiet, för så här skrev mottagaren: Jag trodde det skulle vara en tuff utmaning, men det har lyckats väldigt bra. Jag ser kaliumpermanganat, kopparklorid och nästan alla färger i BTB. Själv har jag ingen aning om vad det innebär riktigt, men det fick jag också en förklaring på: Kaliumpermanganat är mörklila, kopparkloriden är gröngul och BTB har gult, rött, grönt och blått beroende på pH. Det här är väl fortfarande stora frågetecken för de flesta, men flätan är fantastisk. Eh, ja. Fortfarande rätt stora frågetecken hos mig (fast det där med kopparkloriden ringer lite svaga klockor), men jag var nöjd, och viktigast av allt, det var uppenbarligen hon också! 


Nu har jag precis gjort färdigt och skickat iväg januaripaketen. Och börjat klura på hur jag ska färga februariönskningarna. Och om jag orkar köra en klubb mars-maj...