onsdag 21 augusti 2013

Pride-garn!

Tidigare i sommar var jag på spinnträff med ett härligt gäng från Ravelrygruppen Spinning in Sweden. Bland annat kom mästerspinnerskan Barbro med bloggen Hillevis Trådar från andra sidan Bottenviken för att lära oss spinna bouclé. I hemläxa hade vi fått i uppdrag att spinna en kärntråd, sedan kammade vi mohair från Ingrids getter och spann själva bouclétråden på spinnträffen. Och fick ihop det till en hyfsad bouclé. När jag kom hem blev jag sugen på att prova spinna Teeswaterull och använda till bouclé. Teeswatern är handfärgad av mig på köpta kardband från Vinterverkstan. Kärntråden är en maskinspinningstråd från kon och bindtråd är en glansig viskostråd (ja, jag tror i alla fall att det är viskos). Ett riktigt glatt pride-garn! Men mina krånglande handleder (karpaltunnelsyndrom) var inte alls så förtjusta i att spinna bouclé, jag fick ta paus och skaka liv i högerhanden var femte minut...

Nu har jag köpt mer Teeswater och färgat fler regnbågstops. Jag har en tanke om en tröja med grått gotlandsgarn som har regnbågsbouclé i ärm- och nederkant. Tyvärr kommer det att få vänta en stund, för jag har fått en återbudstid till handkirurgen och ska få operera min handled. Till att börja med höger, som ger mig mest problem. Det ska bli skönt, samtidigt som det känns väldigt olägligt att bli utan högerhand i flera veckor. Jag har ju får att klippa, kaninburar att bygga, potatis att ta upp... för att inte tala om bär och svamp i skogen som bara väntar på att jag ska plocka hem dem. 


Men, färga ull ska jag väl klara av även som enhandad. :-) Jag laddar inför ullklubben som nu har fått tillräckligt många deltagare, nu ska jag beställa ull. Och bloggen kanske blir lite mer aktiv när jag inte får anstränga höger hand... :-)

måndag 12 augusti 2013

Ullklubb!

Hoppsan, vad lite inlägg det blivit i sommar. Alldeles för mycket annat att göra. Det har fötts kaninungar, dragits stängsel, snickrats odlingslådor och införskaffats kalkoner. Bland annat. 

Nu tänkte jag i alla fall försöka ändra lite på det, om inte annat så finns det en massa fina kort från sommaren att visa. Jag ska bara få in dem i datorn också... :-)

Men för att ha något roligt att se fram emot under hösten, startar jag en liten ullklubb som går september, oktober och november. Vill man vara med kommer det varje månad att ramla in 100 g handfärgat kardband med hösttema i brevlådan.


  • Vill du vara med? Maila mig på solaengel@gmail.com med namn och adress (gärna google- eller ravelrynick om ni har). Ni får mail tillbaka med betalningsinformation.


  • Anmälan senast 25 augusti, första utskicket kommer i september. Temat är som sagt höst, men inte nödvändigtvis rött/orange/brunt även om sådant kan förekomma.


  • Just nu finns det fyra platser kvar. Alla platser är tagna!


  • Jag har inte beställt ull ännu, så skriv gärna i mailet om det är något särskilt ni vill prova, eller något ni absolut inte kan tänka er. Jag har tänkt lite olika blandningar, med mest ull.


  • Priset för 3 månader är 450 SEK inkl porto inom Sverige. För övriga norden/europa tillkommer 72 SEK i porto.



Ett litet exempel på vad jag färgat i sommar; naturfärgad BFL, regnbågsfärgat med syrafärger från Greener Shades. Just den här flätan delades i två på längden och spanns till ett tunt, tvåtrådigt garn. Sedan stickade bästa Elisabeth en liten bebiskofta med matchande mössa och scarf till Ellas bebis.